21:33 09.11.2023

Академія Парижа виділила вісім ставок для вчителів української мови для однієї з французьких шкіл

2 хв читати
Академія Парижа виділила вісім ставок для вчителів української мови для однієї з французьких шкіл

Академія Парижа виділила вісім ставок для вчителів української мови для французької початкової школи "Арбалет", повідомляє пресслужба президента.

"Для забезпечення викладання на курсах Академія Парижа виділила загалом вісім ставок для вчителів української мови. Їх заповнили педагоги, які знайшли на території Франції захист від російської агресії в Україні", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляють у пресслужбі, у квітні 2022 року за сприяння посольства України у Франції Академія Парижа відкрила в школі "Арбалет" курси української мови для тимчасово переміщених дітей з України.

"Навчання на курсах безоплатне і доступне для українців і для дітей інших національностей, які навчаються в паризьких школах за французькою системою освіти", - ідеться в повідомленні.

Наразі курси в цьому закладі відвідують 56 дітей. Вивчення мови також відбувається у двох інших школах Парижа - у 12-му і 19-му районах. Загальна кількість дітей, які відвідують курси в трьох школах - 170.

Крім того, початкову освіту в цій школі здобувають 268 дітей, зокрема двоє учнів з України. Загалом станом на листопад поточного року в середніх освітніх закладах Франції навчається 17 тис. 89 українських дітей.

"Українським дітям випало занадто багато викликів через російське вторгнення. Від фізичної небезпеки до моральних випробувань через необхідність покинути дім і приживатися на новому місці, часто в новій культурі. Дуже хочеться захистити їх від усіх можливих переживань, дати відчуття впевненості, відчуття майбутнього. Дуже обнадійливо, що тут, у Франції, це розуміють і вже роблять", - цитує пресслужба слова Олени Зеленської, сказані під час візиту до Франції.

Зазначається, що Зеленська відвідала спільно з першою леді Французької Республіки Бріджит Макрон і міністром освіти країни Габріелем Атталем початкову школу "Арбалет.

"Арбалет" - французький державний навчальний заклад, розташований у центральній частині Парижа, в історичному 5-му районі міста.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА