09:36 10.11.2023

Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази - ГУР МО України

1 хв читати
Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази - ГУР МО України

Росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Громадяни рф телефонують українцям, які наразі перебувають у Секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема: "Україна вас кинула"; "Порятунку більше не буде"; "росія готова вас евакуювати". Водночас російські абоненти дають зрозуміти, що в обмін за можливість нібито евакуації із Сектора Гази необхідно буде надати інтерв’ю для російського інформаційного агентства", - зазначається в повідомленні в телеграм-каналі.

Детальніше про зміст інтерв'ю або можливі запитання так звані рятівники не говорять нічого.

"Отже, терористична москва традиційно прагне скористатися загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, щоб перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме - створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні", - наголошують у ГУР МО.

ГУР МО України закликає українських громадян у Секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій і залякування з боку невідомих росіян.

"Україна як держава робить усе можливе для порятунку наших громадян", - наголошується в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА