12:36 10.11.2023

У Великій Британії підготували 30 тис. українських військових раніше запланованого терміну

2 хв читати
У Великій Британії підготували 30 тис. українських військових раніше запланованого терміну

Британський міністр оборони Грант Шаппс повідомив, що у Великій Британії в рамках операції Interflex уже пройшли підготовку 30 тис. українських військових, виконавши річну мету на сім тижнів раніше.

"Велика Британія підготувала більше українських рекрутів, ніж обіцяла, - сьогодні досягнута наша річна мета в 30 тисяч на сім тижнів раніше. Ми залучили міжнародних партнерів і можемо пишатися реальними змінами у світі, які ми вносимо для свободи України тут, у Великій Британії. Слава Україні", - написав Шаппс у Х (Twitter).

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак також написав про це в Х: "Я з гордістю можу повідомити, що 30 000 людей пройшли навчання через Op Interflex".

Як повідомляється на сайті британського уряду, загальна кількість українських солдатів, які пройшли підготовку за програмами Збройних сил Великої Британії, зараз перевищує 52 тисячі осіб. Також наголошується, що рекрути пройшли найбільший військовий вишкіл у Великій Британії з часів Другої світової війни.

"З випередженням графіка очолювана Великою Британією операція Interflex досягла позначки в 30 000 новобранців, які пройшли навчання у Великій Британії з червня 2022 року, в результаті чого загальна кількість навчених українських солдатів перевищила 52 000 із початку вторгнення Росії в Україну у 2014 році", - ідеться в повідомленні.

Після запуску минулого літа до програми долучилася низка міжнародних партнерських сил, які надали важливий досвід, навчання і розуміння бойових дій на передовій. До числа цих країн входять Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди й Австралія. І сьогодні союзник НАТО, Румунія, також підтвердила свою участь, довівши загальну кількість країн-партнерів до десяти.

Як зазначили в уряді, курс проводять щонайменше протягом п'яти тижнів, він охоплює, зокрема, поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, тактику патрулювання і навчання роботі в сільській місцевості. За останні 12 місяців пакет підтримки Великої Британії розширився і тепер передбачає також підвищення кваліфікації українських морських піхотинців.

У лютому прем'єр-міністр Великої Британії та президент України Володимир Зеленський відвідали навчання українських сил у Великій Британії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА