14:24 10.11.2023

Підозрюваному в держзраді нардепу Шуфричу суд продовжив арешт до 15 грудня

2 хв читати
Підозрюваному в держзраді нардепу Шуфричу суд продовжив арешт до 15 грудня

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 грудня підозрюваному в державній зраді народному депутату Нестору Шуфричу, повідомляє "Суспільне".

"Печерський районний суд Києва продовжив народному депутатові від забороненої партії "ОПЗЖ" Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 грудня. Про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою просив прокурор", - ідеться в повідомленні на сайті "Суспільного".

Адвокати просили альтернативний запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, а після оголошення рішення заявили про намір подавати апеляцію.

Як повідомлялося, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Апеляційний суд залишив чинним це рішення.

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генерального прокурора зібрала аргументовану доказову базу антиукраїнської діяльності Шуфрича. За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Матеріали розслідування свідчать про те, що Шуфрич "тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого - координація російської агентури в Україні". У СБУ нагадують, що Сівкович втік до Москви у 2014 році й створив "кротоферму" для підривної діяльності проти України. "Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова Служби безпеки Василь Малюк", - зазначалося в повідомленні.

За інформацією СБУ, одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. "Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава - нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито "один народ". У такий спосіб Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві", - йшлося в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА