15:12 10.11.2023

ЄС навряд чи виконає обіцянку поставити Україні до березня 2024 року 1 млн боєприпасів для артилерії - ЗМІ

1 хв читати
ЄС навряд чи виконає обіцянку поставити Україні до березня 2024 року 1 млн боєприпасів для артилерії - ЗМІ

Європейська служба зовнішніх зв'язків повідомила країнам ЄС, що Союзу, найімовірніше, не вдасться виконати зобов'язання поставити Україні до березня 2024 року 1 млн артилерійських боєприпасів, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

"За словами людей, знайомих із питанням, Європейська служба зовнішніх зв'язків поінформувала дипломатів ЄС про те, що Союз, найімовірніше, не досягне мети, наміченої на березень 2024 року", - інформує агентство.

Представник служби відмовився коментувати цю інформацію, пославшись на конфіденційний характер обговорень.

З урахуванням того, що минула більше ніж половина відведеного терміну, Євросоюз зміг зібрати лише приблизно 30% від обсягу боєприпасів. Кількість збройових контрактів, підписаних дотепер, також не дає підстав припустити, що Євросоюз впорається із завданням.

За даними агентства, деякі держави неохоче розкривають подробиці постачань, але ЄС може попросити їх надати більше інформації про заплановані заходи, щоб мати повну картину. Очікується, що це питання обговорять на зустрічі міністрів оборони країн ЄС наступного тижня.

"Постачання Україні боєприпасів стає ще більш актуальним з огляду на те, що Росія змогла наростити власне виробництво", - пише агентство і нагадує, що південнокорейський законодавець заявив про відправлення Пхеньяном до Росії понад 1 мільйона снарядів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА