15:24 10.11.2023

Сформовано 519 житлових сертифікатів на 1,1 млрд грн за програмою "єВідновлення"

2 хв читати
Сформовано 519 житлових сертифікатів на 1,1 млрд грн за програмою "єВідновлення"

У межах програми "єВідновлення" сформовано 519 житлових сертифікатів загальною сумою 1,1 млрд грн для обміну на нове житло українцям, чиє житло знищене внаслідок російської агресії, повідомила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"У рамках "єВідновлення" сформовано перші 500 житлових сертифікатів, які власники знищеного житла зможуть обміняти на нове. Йдеться про нерухомість як на первинному, так і на вторинному ринку", - написала вона у фейсбуці.

За словами депутатки, до 10 листопада 2023 року українці подали 5,727 тис. заявок на компенсацію за знищене житло. Водночас 1,289 тис. із них уже опрацьовано і за результатами сформовано 519 житлових сертифікатів на загальну суму 1,1 млрд грн. Середня сума одного сертифіката - 2,121 млн грн.

"Ці кошти учасники програми можуть витратити тільки на придбання житла, причому це може бути квартира у будь-якому місті України. Тобто якщо знищена квартира була, наприклад, на Київщині, а власник сертифікату хоче переїхати до Львова, програма компенсацій "єВідновлення" це дозволяє", - нагадала Шуляк.

За її словами, у разі якщо знищено не квартиру, а приватний будинок, власник житлового сертифіката може обирати один із двох варіантів: або будівництво нового приватного будинку на тій самій ділянці, де був розташований попередній будинок, або отримання квартири в будь-якому місті за вибором.

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року в Україні стартувала програма "єВідновлення", у межах якої компенсацію до 200 тис. грн на ремонт почали отримувати власники пошкодженого житла. Ці кошти можна використати на купівлю будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт і послуг підрядників, у яких є відповідні коди для роботи, а їх продавці подали заявку на участь у програмі через портал "Дія". З 1 січня 2024 року компенсацію за пошкоджене житло почнуть отримувати українці, які відремонтували його власним коштом.

Окрім того, з 1 серпня в "Дії" стартував прийом заявок на компенсацію за зруйноване через війну житло. Компенсації виплачуватимуть одноосібним власникам житла, яке було зруйноване через бойові дії після 24 лютого 2022 року, не підлягає відновленню і розташовується на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА