17:39 10.11.2023

У ЄС, як і раніше, сповнені рішучості постачати Україні боєприпаси - високопоставлений чиновник

2 хв читати
У ЄС, як і раніше, сповнені рішучості постачати Україні боєприпаси - високопоставлений чиновник

У Європейському Союзі констатують, що, як і раніше, рішуче налаштовані постачати Україні необхідні боєприпаси: це питання буде предметом обговорення засідання міністрів оборони країн-членів ЄС, яке відбудеться 13 листопада в Брюсселі, повідомив у п'ятницю журналістам на умовах анонімності високопоставлений європейський чиновник.

"Що стосується ініціативи щодо боєприпасів, рішення про яку було ухвалено в березні минулого року, ви знаєте, що перший трек було реалізовано вже наприкінці травня. Якщо ми додамо цифри за першим треком плюс поставки з моменту його закінчення, ми отримаємо 300 тис. боєприпасів, які було поставлено Україні з лютого. Це означає 30% від запланованого 1 млн боєприпасів. І, звісно, ми також здійснюватимемо поставки за другим треком. Йдеться про спільні проєкти, спільні закупівлі через Європейське оборонне агентство або через те, що ми називаємо підходом провідної країни. Я не можу назвати вам цифр сьогодні, тому що в нас немає всіх цифр, але можу сказати, що тренд, який ми отримали, дуже значний з погляду частки боєприпасів, які було закуплено спільно за другим треком і які буде доставлено в Україну до кінця року або наступного року", - розповів він.

За словами чиновника, на додаток до другого треку боєприпаси також закуповують на національній основі, і "їх доведеться додати до цифр, які я щойно згадав". "Я хочу сказати, що ми, як і раніше, сповнені рішучості якомога швидше передати Україні всі необхідні їй боєприпаси. Головне питання зараз, як ви знаєте, це проблема промислового потенціалу. Ось чому в нас є третій трек. Саме тому комісія готує нову європейську стратегію для оборонної промисловості", - додав співрозмовник журналістів.

Водночас він уточнив, що зараз у ЄС "потрібно подивитися, як ми можемо максимально ефективно підтримати нашу промисловість, щоб вона могла наростити свої виробничі потужності". "Отже, ідея в тому, що ми продовжуємо підтримувати Україну й надавати їй необхідні боєприпаси", - підсумував високопоставлений європейський чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

У пункті пропуску "Рені" контрольні служби України та Молдови працюватимуть спільно

Мирний житель загинув, ще двоє постраждали внаслідок обстрілів Вовчанської громади

У столичному Музеї Ханенків відкрилася виставка картин художників Гаазької школи кінця XIX - початку ХХ століття

Фахівці "Запоріжсталі" відновили кілька потужних вантажівок для ЗСУ

У Нікопольському районі внаслідок обстрілів є руйнування інфраструктурних об'єктів, зокрема енергетичних - ОВА

Київ допоможе Чернігову посилити фортифікаційні споруди - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА