18:25 10.11.2023

Литва передала Україні системи запуску ракет NASAMS

1 хв читати
Литва передала Україні системи запуску ракет NASAMS

Литва передала Україні ракетні пускові установки NASAMS і необхідне обладнання, повідомили в литовському Міністерстві оборони.

"Закуплені Литвою системи запуску ракет NASAMS будуть інтегровані в підрозділи української армії, у такий спосіб доповнюючи й розширюючи оперативні можливості систем NASAMS, переданих Норвегією і США. Наша підтримка залишається важливим фактором оборони України. Ми чуємо потреби України, закликаємо наших союзників також їх почути", - заявив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Як повідомили у відомстві, разом із пусковими установками NASAMS Литва також передала висококласні транспортні засоби, необхідні екіпажам NASAMS. Значний внесок у цей пакет підтримки Литви зробило Міністерство оборони Норвегії, яке додатково передало Україні допоміжне обладнання для систем запуску ракет NASAMS і центрів управління вогнем.

Допомогу Україні доставляла литовська армія.

Загальна вартість військової допомоги Литви Україні становить близько EUR0,5 млрд.

У жовтні міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас на засіданні у форматі "Рамштайн" заявив, що Литва незабаром передасть Україні два комплекси NASAMS, а також електрогенератори й інше обладнання, необхідне для холодного сезону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА