19:04 10.11.2023

Нетаньягу висловився проти передання контролю над Сектором Гази міжнародним силам після конфлікту

1 хв читати
Нетаньягу висловився проти передання контролю над Сектором Гази міжнародним силам після конфлікту

Ізраїльські військові збережуть контроль над Сектором Гази після завершення військової операції в анклаві, мови про те, щоб там розмістили міжнародні сили, немає, заявив у п'ятницю прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

"Сили Армії оборони Ізраїлю збережуть контроль над Сектором Гази. Ми не передамо його міжнародним силам", - сказав Нетаньягу на зустрічі з мерами міст південної частини Ізраїлю, його цитує пресслужба. Його слова наводить газета The Times of Israel.

За інформацією видання, мери також закликали Нетаньягу не погоджуватися на перемир'я "до того часу, поки не буде вбито останнього терориста в Секторі Гази".

Нетаньягу останніми днями робить взаємовиключні заяви щодо майбутнього Сектору Гази, зазначають західні ЗМІ. Так, раніше в п'ятницю Нетаньягу заявив американському каналу Fox News, що Ізраїль не хоче повторно окупувати територію Сектора Гази або здійснювати управління анклавом. Однак раніше цього тижня він також заявляв ABC News, що саме Ізраїль протягом невизначеного терміну нестиме відповідальність за безпекову ситуацію в сСекторі Гази після завершення конфлікту з ХАМАС.

Водночас американські офіційні особи останніми тижнями висловлювали пропозиції про те, щоб безпекою в Газі опікувалися міжнародні сили, зокрема, військові із сусідніх арабських країн. Потім управління має бути повернуто палестинцям, і у Вашингтоні вважають, що цю функцію на себе візьмуть представники Палестинської адміністрації Західного берега річки Йордан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА