19:59 10.11.2023

Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів Туреччини, Чехії та Люксембургу, а також Південної Африки, Бангладеш і Гвінеї

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від нового посла Туреччини Мустафи Левента Більгена, посла Чехії Радека Пеха, посла Люксембургу Рональда Дофінга, які розпочали свою роботу в Україні.

Як повідомляється на сайті глави Української держави в п'ятницю, урочиста церемонія відбулася на території Національного заповідника "Софія Київська".

Під час розмови з Мустафою Левентом Більгеном було високо оцінено активну участь Туреччини у зустрічах щодо Формули миру на рівні радників з питань національної безпеки та її готовність очолити реалізацію пункту формули щодо продовольчої безпеки.

"Окремо було обговорено майбутні спільні кроки із забезпечення роботи "зернових коридорів", реалізацію глобальної гуманітарної ініціативи "Зерно з України" та пріоритетні напрями українсько-турецької безпекової взаємодії. Глава держави наголосив на важливій позиції Туреччини щодо подальшого просування євроатлантичних прагнень України", - йдеться в повідомленні.

Під час спілкування з послом Чехії відбувся обмін думками щодо взаємодії держав в оборонній сфері та посилення співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу.

"Президент подякував за підтримку Чехією Української формули миру й висловив сподівання на подальше активне залучення Праги до її практичної реалізації та підготовки Глобального саміту миру. Окрему увагу було приділено питанням європейської та євроатлантичної інтеграції України й важливості підтримки Чехією розвитку нашої країни на шляху до ЄС і НАТО", - повідомляє пресслужба глави держави.

Під час розмови з Рональдом Дофінгом президент подякував Люксембургу за участь у зустрічі на рівні радників з національної безпеки щодо імплементації Української формули миру.

"Було наголошено на важливості підтримки Люксембургом рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС під час грудневого засідання Європейської Ради. Глава держави відзначив необхідність розроблення механізму, який дасть змогу використовувати заморожені Люксембургом російські активи для відбудови України", - ідеться в повідомленні.

Пізніше Зеленський повідомив про те, що прийняв вірчі грамоти також від новопризначених послів Південної Африки, Бангладеш і Гвінеї. "Вітаю з початком дипломатичної місії в Україні", - написав він у телеграм-каналі в п'ятницю ввечері. "Окремо поспілкувався з кожним про важливі аспекти співпраці між нашими країнами. Дякую за підтримку України!", - додав глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА