11:51 11.11.2023

Українські сили знищили російські станцію РЕБ "Борисоглебск" та артсистеми "Мста-С" і "Гіацинт-С" - Тарнавський

1 хв читати
Українські сили знищили російські станцію РЕБ "Борисоглебск" та артсистеми "Мста-С" і "Гіацинт-С" - Тарнавський

Українські воїни знищили на таврійському напрямку станцію РЕБ "Борисоглібськ" й артилерійські системи 2С19 "Мста-С" і 2С5 "Гіацинт-С", повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Знищено станцію РЕБ "Борисоглебск" та артилерійські системи 2С19 "Мста-С" і 2С5 "Гіацинт-С". Втрати ворога в живій силі значно зросли", - написав Тарнавський у телеграм-каналі в суботу.

Як повідомив командувач, на таврійському напрямку ворог завдав 20 авіаударів, провів 58 бойових зіткнень і здійснив 1019 артобстрілів.

За даними Тарнавського, українські сили "стійко тримають оборону на авдіївському напрямку. Безуспішними були наступальні дії противника на південний схід від Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, на південь від Тоненького та Первомайського, Мар'їнки, Новомихайлівки, Старомайорського Донецької області та в районах Роботиного Запорізької області".

"Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1092 вогневі завдання. Загальні втрати ворога становили 642 особи. Дев’ятеро окупантів здалися в полон. Знищено 53 одиниці військової техніки. Зокрема, сім танків, 11 ББМ, вісім артсистем, дев’ять БПЛА, 15 автомобілів й три одиниці спецтехніки. Також знищено три склади боєприпасів. Ще 37 одиниць військової техніки ворога пошкоджено", - інформував Тарнавський.

"Водночас триває ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку", - зазначив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА