16:20 13.11.2023

Зеленський присвоїв Джемілєву звання Герой України

1 хв читати
Зеленський присвоїв Джемілєву звання Герой України

Президент України Володимир Зеленський привітав лідера кримських татар, народного депутата України Мустафу Джемілєва з 80-річчям і присвоїв йому звання Герой України.

"Привітав його, подякував за захист свободи України й кримськотатарського народу та відзначив званням Героя України. Сильна, достойна, смілива людина. Життя, присвячене захисту волі народів. Побажав того, чого бажаємо ми всі: перемоги України та свободи для всіх частин нашої держави. І робимо все, щоб наблизити звільнення Криму", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

Як повідомляється на офіційному сайті президента України, лідер кримськотатарського народу на зустрічі з главою Української держави заявив, що для нього честь отримати вищу нагороду, адже наразі її отримують воїни, які ціною свого життя відстоюють свободу, територіальну цілісність і незалежність України. "У таких обставинах це нагородження має для мене величезний сенс. Це водночас і велика моральна підтримка для наших співвітчизників, які вже десятий рік перебувають в окупації", - сказав він.

Джемілєв також подякував президенту за всю важливу роботу, яка проводиться за його підтримки для захисту прав кримських татар. "Ваші слова про те, що ця війна не може бути закінчена доти, поки не буде звільнено останній квадратний метр нашої території, вселяють упевненість, що ми здобудемо свободу", - зазначив лідер кримськотатарського народу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА