18:47 13.11.2023

Боррель: На початку місяця я відправлю в Україну місію для обговорення гарантій безпеки

2 хв читати
Боррель: На початку місяця я відправлю в Україну місію для обговорення гарантій безпеки

На початку грудня місія Європейського Союзу відвідає Україну для обговорення пропозицій можливих гарантій Співтовариства Києву у сфері безпеки.

Про це в понеділок у Брюсселі на пресконференції, яка відбулася після завершення засідання Ради ЄС з питань закордонних справ повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, питання військової підтримки та безпекових зобов'язань Україні було предметом обговорення міністрів закордонних справ. "Як вам відомо, на останній Раді Європейського Союзу я отримав завдання від європейських лідерів розробити безпекові зобов'язання Європейського Союзу перед Україною. Ми працюємо над цим із країнами-членами. На початку місяця я відправлю в Україну місію, щоб обговорити з українцями наші пропозиції. Якщо я зможу поїхати, я був би дуже радий, але в будь-якому разі заступник генерального секретаря з питань безпеки та оборони поїде до України і представить пропозиції, які держави-члени все ще обговорюють", - розповів Боррель.

При цьому він додав, що ці пропозиції передбачатимуть ініціативу створити в Європейському фонді миру призначений для України розділ, і цю ініціативу буде представлено Раді Європейського Союзу в грудні.

Високий представник також повідомив, що ЄС продовжує навчання українських солдатів, яких уже 30 тис., що на 10 тис. більше, ніж планувалося. Крім того, предметом обговорення була і Формула миру президента України Володимира Зеленського.

Боррель повідомив, що глава зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба, який через відеозв'язок узяв участь у засіданні, розповів про поточні пріоритети і потреби напередодні зими. "Нам відомо, що Путін знову намагається використати як зброю голод і зиму, холод і продовольство, збільшуючи націленість на енергетичну та експортну інфраструктуру України з руйнівними наслідками не лише для України, а й усього світу. Ми маємо продовжувати нашу підтримку Україні. Путін вірить, що демократія - слабка, і система громадської думки, якої немає в Росії, здасться першою. І ми маємо йому показати, що цього не станеться. Ми залишаємося відданими відновити, реформувати і підтримувати Україну на шляху приєднання до ЄС", - запевнив високий представник ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА