20:29 13.11.2023

Єрмак провів зустріч із Блінкеном у Вашингтоні

2 хв читати
Єрмак провів зустріч із Блінкеном у Вашингтоні

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак подякував Білому дому за скерування запиту щодо фінансування видатків на допомогу Україні та висловив сподівання на його схвалення американськими законодавцями. Про це він сказав у Вашингтоні під час зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"У межах робочого візиту до США у складі української делегації, очолюваної першою віцепрем'єр-міністеркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко, керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном", - ідеться в повідомленні на сайті президента України в понеділок увечері.

Як повідомляється, від імені президента України Володимира Зеленського Єрмак висловив глибоку подяку адміністрації президента Джозефа Байдена, обом палатам Конгресу США й усьому американському народові "за безпрецедентну допомогу, яка надається нашій державі в боротьбі з російською агресією".

"Андрій Єрмак подякував за направлення Білим домом запиту про фінансування видатків на допомогу Україні та висловив сподівання на його схвалення американськими законодавцями", - йдеться у повідомленні.

Керівник Офісу глави держави детально поінформував Блінкена про ситуацію на фронті. Він заявив, що американська зброя довела свою ефективність на полі бою і допомагає стримувати російського агресора. Єрмак також поінформував Блінкена про пріоритетні потреби сил оборони України. Окремо було наголошено на важливості надання нашій державі засобів протиповітряної оборони.

"З наближенням зими очікуємо на посилення російського ракетного терору. Тому дуже потребуємо систем ППО, які захистять українські міста, ключові об’єкти критичної інфраструктури, а також маршрути "зернового коридору", - наголосив Єрмак.

Єрмак акцентував на важливості якнайшвидшого укладення двосторонньої угоди між Україною та США про гарантії безпеки на виконання Спільної декларації G7 про підтримку нашої країни, підписаної у Вільнюсі 12 липня поточного року.

Як повідомляється, відбувся широкий обмін думками з інших питань двостороннього порядку денного, зокрема щодо посилення санкційного тиску на країну-агресора та вироблення механізму спрямування заморожених російських активів на відновлення України. Крім того, сторони приділили увагу ситуації на Близькому Сході.

У зустрічі також узяли участь заступниця державного секретаря з політичних питань Вікторія Нуланд і заступник помічника державного секретаря з питань Східної Європи Кріс Сміт. Українську сторону представляли перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко, надзвичайний і повноважний посол України в США Оксана Маркарова, заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, радники керівника Офісу президента Дарія Зарівна та Владислав Власюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА