11:02 14.11.2023

Генсек НАТО прокоментував можливість переговорів України з РФ: Це вирішує Україна

2 хв читати
Генсек НАТО прокоментував можливість переговорів України з РФ: Це вирішує Україна

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що тільки Україна вирішуватиме, якими будуть умови для переговорів із Росією з метою досягнення мирного договору.

Так у вівторок у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС з питань закордонних справ на рівні міністрів оборони Столтенберг відповів на запитання про те, чи вважає він, що Україна має почати шукати шляхи переговорів із Росією.

"Україна вирішує, якими прийнятними є умови для переговорів і, що ще більш важливо, що є прийнятними умовами для будь-якої угоди. Відповідальність союзників із НАТО полягає в тому, щоб підтримувати Україну, щоб вона могла захистити себе, тому що це також у наших інтересах показати, що ми відстоюємо міжнародне право і допомагаємо Україні дати відсіч війні агресії", - сказав він.

Генсек альянсу зазначив, що "війни непередбачувані, ніхто не може сказати, як і коли ця війна закінчиться". "Що ми можемо сказати, так це те, що ймовірність прийнятного результату переговорів стає тим більшою, чим більше військової підтримки ми надаємо Україні, тому що досі ми не бачили жодної доброї волі президента Путіна вести переговори про прийнятне рішення для України. Тому єдиний спосіб домогтися цього - переконати президента Путіна в тому, що він не переможе на полі бою, і єдиний спосіб домогтися цього - зміцнити військовий потенціал України шляхом надання підтримки. Тому якщо ви хочете обговорити рішення, щоб домогтися цього, це військова підтримка України", - деталізував Столтенберг.

Коментуючи на прохання журналістів той факт, що Росія отримує боєприпаси з Північної Кореї, він констатував, що і союзники з НАТО посилюють і нарощують виробництво. "Це те, про що ми почали говорити минулого літа, і союзники зі США, Об'єднаного Королівства, а також європейські союзники ЄС, Німеччина і багато хто з нас наразі збільшує виробництво. Я щойно був у Німеччині у вихідні, і мене надихають повідомлення про те, що там не тільки виробляють більше, а й інвестують у збільшення виробничих потужностей", - повідомив Столтенберг.

Генсек відмовився коментувати повідомлення про те, що до підриву "Північного потоку-2" причетний полковник Сил спеціальних операцій Роман Червінський. "Розслідування триває, і я не буду цього коментувати", - відповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА