15:03 14.11.2023

Розпочато прийом документів для участі в конкурсі на посаду глави НАЗК - Немчінов

2 хв читати
Розпочато прийом документів для участі в конкурсі на посаду глави НАЗК - Немчінов

Розпочато прийом документів для участі в конкурсі на посаду глави Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"Згідно з законодавством, главою НАЗК може бути громадянин України, якому не менше 35 років. Кандидат також повинен мати вищу освіту, володіти державною мовою, бути доброчесним та компетентним. Окрім цього існують мінімальні вимоги для призначення кандидата на посаду голови Національного агентства", - написав Немчінов у телеграм-каналі.

Зокрема, особа не може бути призначена на цю посаду, якщо: її за рішенням суду визнано недієздатною або дієздатність якої обмежена; має судимість за вчинення кримінального правопорушення, якщо така судимість не погашена; притягалася на підставі обвинувального вироку, що набув чинності, до кримінальної відповідальності за вчинення корупційного злочину; позбавлена права, згідно з вироком суду, займатися діяльністю, пов'язаною з виконанням функцій держави, або обіймати певні посади.

Також не може бути призначено на посаду голови НАЗК особу, яка протягом двох років до подання заяви на участь у конкурсі на зайняття цієї посади входила до складу керівних органів політичної партії чи перебувала у трудових або інших договірних відносинах з політичною партією; не подала відповідно до цього закону декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за минулий рік; не пройшла спеціальну перевірку або не дала згоди на її проведення.

"Запрошуємо всіх охочих, які відповідають критеріям, взяти участь у конкурсі та подати свої документи до 1 грудня 2023 року", - написав Немчінов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА