15:06 14.11.2023

До Секретаріату мовного омбудсмена не надійшло жодної скарги щодо порушення закону про державну мову в ЗСУ у 2023 році

2 хв читати
До Секретаріату мовного омбудсмена не надійшло жодної скарги щодо порушення закону про державну мову в ЗСУ у 2023 році

До Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови не надійшло жодної скарги щодо порушення закону про державну мову у Збройних силах України у 2023 році.

"За 10 місяців 2023 року на адресу Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови не надійшло жодної скарги щодо порушення закону про державну мову у Збройних силах України", - ідеться в повідомленні пресслужби мовного омбудсмена з посиланням на Тараса Кременя.

За словами уповноваженого, мовні скандали, які протягом останніх днів поширювалися в медіа, є шкідливими.

"Я хочу, щоб на темі мови не було спекуляцій. Ми вже проходили поділ України за різними категоріями. Так звані "дві України" - це одна з розробок психологічного напряму російського походження. У нас єдина держава. У нас єдина державна мова. У нас єдине бачення наближення нашої перемоги. Ми дякуємо Збройним силам України за їхню єдність", - наголосив Кремінь.

Водночас уповноважений наголосив, що за необхідності для вдосконалення мовних практик для військовослужбовців можуть бути відкриті мовні курси.

Як повідомлялося, 13 листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України у зв'язку з розкриттям освітянкою та громадською діячкою, народною депутаткою VII скликання Іриною Фаріон особистих даних студента з окупованого Криму, який написав їй листа, через що той зазнав переслідувань з боку російських окупантів.

Раніше заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв (фракція "Слуга народу") попросив СБУ перевірити висловлювання Фаріон щодо українських військовослужбовців, які не володіють державною мовою, стосовно вчинення кримінального злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА