16:05 14.11.2023

Суд обрав голові правління Полтавського ГЗК Ferrexpo запобіжний захід у вигляді застави у майже 800 млн грн у справі щодо ухилення від сплати податків

2 хв читати
Суд обрав голові правління Полтавського ГЗК Ferrexpo запобіжний захід у вигляді застави у майже 800 млн грн у справі щодо ухилення від сплати податків

Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід голові правління ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК), що входить до групи Ferrexpo, у вигляді застави в розмірі майже 800 млн грн.

Згідно з пресрелізом Бюро економічної безпеки (БЕБ) України у вівторок, главу правління ПГЗК (Віктора Лотоса) підозрюють в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах і підробці офіційних документів.

При цьому констатовано, що ПГЗК входить до складу групи компаній Ferrexpo, кінцевим бенефіціарним власником істотної частки Ferrexpo є Костянтин Жеваго.

Також уточнено, що в період з 2018 до 2021 року голова правління ПГЗК за попередньою змовою з бухгалтерами в податкових деклараціях підприємства відображав обсяг і вартість товарної продукції у вигляді подрібненої руди, тобто без процесу збагачення, що значно впливає на вартість рентних платежів. Таким чином, сплату коштів до бюджету за користування надрами родовища залізних руд було занижено майже на 2,2 млрд грн.

Наразі керівнику ПГЗК обрано запобіжний захід у вигляді грошової застави. Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід - співробітники СБУ.

І наголошується, що згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, їй належить 100-відсоткова частка ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА