16:22 14.11.2023

Умєров: Винні в загибелі військових 128 ОГШБр будуть покарані, доручаю Генштабу перевірити виконання протоколів безпеки в підрозділах

1 хв читати
Умєров: Винні в загибелі військових 128 ОГШБр будуть покарані, доручаю Генштабу перевірити виконання протоколів безпеки в підрозділах

Головна інспекція Міноборони доповіла про результати перевірки обставин ракетного удару по військових 128 окремої гірсько-штурмової бригади, усі винні в трагедії будуть покарані згідно з законом, заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулося. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути. Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів. В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал "ракетна небезпека", - написав він у фейсбуці.

Міністр зазначив, що на місці нагородження жодних централізованих заходів безпеки вжито не було. Слідство у цій справі триває, зокрема, його веде ДБР.

"Усі, хто винен у цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання. Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима", - заявив він.

Також у відповідях на коментарі до публікації Умєров повідомив, що "врегулювання порядку оголошення заохочень та вручення відзнак включено в доручення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА