18:53 14.11.2023

Перед заблокованими ПП на кордоні з Польщею скупчилася 40-кілометрова черга - заступник міністра

2 хв читати
Перед заблокованими ПП на кордоні з Польщею скупчилася 40-кілометрова черга - заступник міністра

Черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску (ПП) на українсько-польському кордоні сягають 40 км, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач під час онлайн-зустрічі з перевізниками у вівторок.

"Колега з Міністерства інфраструктури (Польщі - ІФ-У) приїхала на зустріч (13 листопада на кордоні - ІФ-У), я її запитав, яка черга там далі, тому що, за інформацією, яку я маю, це приблизно 35 кілометрів. Вона сказала, що так порахувала, близько 40 кілометрів черга. Тобто це такі офіційні дані від Міністерства інфраструктури (Польщі - ІФ-У) можна отримати", - сказав він.

Ставлячи запитання заступнику міністра на зустрічі, перший віцепрезидент громадської організації "Українська транспортна спілка" Володимир Балін зазначив, що ситуація із водіями, які застрягли на кордоні, серйозна - їм бракує води, їжі, немає санітарних умов, а деякі автомобілі не мають пального.

Деркач, зі свого боку, повідомив, що місцева влада поставила кілька біотуалетів, якими можуть користуватися водії, але їжею й водою водіїв не забезпечує. Магазини, у яких вони можуть отоваритися, розташовані далеко, до того ж рух у напрямку одного з магазинів закрили поліцейські, які бояться сутичок між протестувальниками й українськими водіями.

"Ми це питання з воєводою вчора ще раз порушили. Він пообіцяв вжити заходів, щоб надати необхідні гігієнічні засоби, зокрема воду, їжу нашим водіям", - запевнив Деркач.

За словами заступника міністра, схоже, єдина можливість припинити блокаду - скасувати дозвіл на проведення страйку.

"Єдина можливість припинити цю блокаду - це фактично рішення польського уряду скасувати дозвіл на цей страйк, просто прибрати польських протестувальників з дороги й відкрити рух транспортних засобів", - сказав він на зустрічі.

Рішення, за словами заступника міністра, наразі обговорюють з польською стороною.

Деркач також повідомив, що під час зустрічі на кордоні протестувальники нарешті передали йому список вимог.

Раніше повідомлялося, що представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) України в понеділок, 13 листопада, проведуть зустріч із представниками польської влади та перевізників для обговорення умов скасування блокади трьох ПП на українсько-польському кордоні.

За озвученою раніше міністерством інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів.

Як відомо, польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада. Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребенне".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА