20:20 14.11.2023

Україні вдалося повернути ще чотирьох дітей з тимчасово окупованих територій

2 хв читати

Ще 4 українських дітей разом із родинами було повернуто з тимчасово окупованих територій, повідомив засновник організації Save Ukraine Микола Кулеба.

"В окупації весь минулий навчальний рік двоє з цих дітей вчилися в українській школі онлайн, поки їхнім селом постійно проходили російські рейди. Під час таких занять, матір юних українців дивилася у вікно й слідкувала, аби в дім не увірвалися солдати РФ. Врешті російські військові почали погрожувати батькам, що заберуть їхніх дітей, відберуть будинок, а їх самих депортують. Тому сім'я була змушена віддати дітей в російську школу", - написав Кулеба в телеграм-каналі.

Він зазначив, що в окупаційній школі дітей піддавали знущанням.

"У школі "новеньких" українських дітей зобов'язали загорнутися у прапор РФ й ходити в ньому до кінця уроків. Коли ж деякі діти втомилися й попросили його зняти, вчителька погодилася. Однак вже за мить озброєний російський військовий сварив дітей за "нелюбов до Росії". У шкільних коридорах діти постійно бачили таких солдатів зі зброєю, які стояли під класами й забирали на "виховні бесіди" 10-річних українців за необережно сказане "будь ласка" в класі. На щастя, діти встигли походити в російську школу лише 4 дні, поки наші рятівники не забрали родину звідти", - розповів Кулеба.

Наразі сім'ї вже перетнули кордон України та перебувають у безпеці. Тепер на них чекає психологічне відновлення та поступове повернення до нормального життя.

Загалом команда Save Ukraine повернула з Росії та ТОТ вже 204 дитини.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА