20:33 14.11.2023

Єрмак обговорив із провідними американськими експертами шляхи посилення роботи для прискорення перемоги України

2 хв читати
Єрмак обговорив із провідними американськими експертами шляхи посилення роботи для прискорення перемоги України

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак у рамках робочого візиту до США у складі української делегації, яку очолює перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, зустрівся з представниками американських експертних кіл і лідерами думок.

Зокрема, у зустрічі взяли участь експосол США в Україні, віцепрезидент з питань Європи та Росії в Інституті миру Вільям Тейлор, директор Євразійського центру при Atlantic Council, колишній посол США в Україні Джон Гербст, старший директор Інституту Брукінгса з питань протидії корупції, демократії та безпеки Джонатан Кац та інші провідні експерти.

Єрмак наголосив, що присутні на зустрічі експерти віддані підтримці України, бо добре розуміють прагнення українців до свободи й демократії, а також чудово усвідомлюють усі загрози, які несуть Росія та інші агресори Європі, Сполученим Штатам і всьому світовому порядку. Він також додав, що українські та американські експерти мають спільний погляд на загрозливі тенденції сьогодення.

"Автократії вже об'єдналися й почали неоголошену світову війну. Росія, Іран і Північна Корея свідомо підтримали ХАМАС, щоб запалити Близький Схід. Їхня мета - хаос і послідовне послаблення демократій", - зазначив керівник Офісу президента.

Сторони обговорили шляхи посилення роботи для прискорення перемоги України та зміцнення демократичних сил у світі. Було відзначено, що найголовніша зброя у протидії агресії - це єдність як усередині країн, так і між союзниками: США, ЄС, Україною.

Андрій Єрмак відзначив важливість своєчасної передачі Україні озброєнь для забезпечення належної роботи систем ППО з метою захисту від терористичних ракетних ударів і для успішного продовження контрнаступу. Крім того, на зустрічі також було порушено питання щодо спрямування заморожених російських активів на потреби України.

Водночас керівник Офісу глави держави наголосив, що об'єднанню та зміцненню демократичного світу сприятиме вступ України до НАТО, надання безпекових гарантій, а також набуття членства в Європейському Союзі, заради чого в нашій країні навіть під час війни проводяться важливі реформи.

Він також заявив, що шлях до справедливого й тривалого миру для України та світу забезпечить імплементація ініційованої Володимиром Зеленським Формули миру, до роботи над якою долучилися вже понад 80 країн світу.

Андрій Єрмак подякував співрозмовникам за їхню роботу з підтримки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА