07:28 15.11.2023

Західні партнери заявили про продовження військової та фінансової допомоги Україні

2 хв читати
Західні партнери заявили про продовження військової та фінансової допомоги Україні

Західні партнери України заявили про нові зусилля щодо продовження надання Україні військової та фінансової допомоги, йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW) у середу.

Німеччина оголосила 13 листопада про новий пакет допомоги Україні, який включає 10 танків Leopard, 14 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206 і 1020 155-мм снарядів. Агентство Reuters повідомило 12 листопада, що панівна коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца погодилася подвоїти військову допомогу Німеччини Україні наступного року до 8 мільярдів євро.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив 14 листопада, що постійна підтримка НАТО України важлива, через складну поточну ситуацію на полі бою. Представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив 13 листопада, що Україна є головним пріоритетом ЄС і що зобов'язання ЄС не похитнуться.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив на важливості прискорення плану ЄС щодо постачання Україні одного мільйона снарядів до березня 2024 року під час зустрічі з Радою міністрів закордонних справ ЄС 13 листопада, але Politico 14 листопада повідомила, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив сумнів у тому, що ЄС зможе досягти цієї мети.

Politico також повідомляє, що Боррель заявив, що європейська оборонна промисловість експортує близько 40 відсотків своєї нинішньої продукції до третіх країн, і закликав європейські країни зробити експорт в Україну більш "пріоритетним".

Столтенберг також підтвердив 14 листопада, що НАТО уклала рамкові контракти на суму 2,4 мільярда євро, зокрема на 1 мільярд євро твердих замовлень, і заявив, що країни НАТО збільшують виробництво, щоб досягти мети в один мільйон снарядів до березня 2024 року.

Як повідомляє Politico, міністр оборони Естонії Ханно Певкур також заявив, що Естонія запропонувала п'яти європейським компаніям пропозицію про закупівлю 155-мм артилерійських боєприпасів на суму 280 мільйонів євро, інформує звіт Інституту.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА