09:22 15.11.2023

Палата представників Конгресу США підтримала план фінансування уряду, щоб уникнути шатдауну

2 хв читати
Палата представників Конгресу США підтримала план фінансування уряду, щоб уникнути шатдауну

Члени Палати представників Конгресу США у вівторок підтримали резолюцію спікера Майка Джонсона щодо запобігання призупиненню роботи уряду, що передбачає двоетапне його фінансування.

За такий захід виступили 336 представників, проти проголосували 95. Для ухвалення резолюції потрібна більшість у дві третіх голосів.

Тепер сенат має схвалити цей захід до п'ятниці.

Тимчасовий захід представили на розгляд у палаті в рамках процедури, яка дає змогу обійти комітет із регламенту Палати представників.

Джонсон 11 листопада оприлюднив тимчасовий законопроєкт про витрати, відомий як триваюча резолюція, що має на меті продовжити державне фінансування на нинішньому рівні для деяких федеральних агентств до 19 січня, тоді як інші фінансуватимуться до 2 лютого. Термін узгодженого раніше тимчасового фінансування уряду й запобігання шатдауну, визначений законопроєктом у жовтні, спливає 17 листопада.

На першому етапі законопроєкт передбачає фінансування до 19 січня й включає асигнування на сільське господарство, військове будівництво й справи ветеранів, енергетику й водопостачання. Другий етап, який пропонується продовжити до 2 лютого, включатиме фінансування іншої частини уряду.

Законопроєкт не передбачає різкого скорочення видатків, але водночас не забезпечує фінансування України, Ізраїлю та південного кордону США.

Раніше лідер республіканської меншості в сенаті Мітч Макконнелл заявив, що підтримує двоетапний план фінансування уряду, щоб уникнути шатдауну, без включення до нього допомоги Україні.

За його словами, пропозиція, з якою виступив Джонсон, є "відповідальним заходом, що дасть змогу уникнути помилок у федеральних витратах" і дозволить конгресменам завершити роботу над щорічними законопроєктами про бюджет протягом найближчих двох місяців.

Макконнелл зазначив, що закликає своїх колег також підтримати цю ініціативу, спрямовану на те, щоб не допустити припинення роботи уряду.

Минулого тижня лідер меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс назвав покроковий підхід Джонсона "невдалим". Водночас він наголосив, що виключення із законопроєкту скорочення видатків і поправок робить його більш привабливим для демократів. Джеффріс зазначив, що такий законопроєкт "є єдиним шляхом уперед".

Своєю чергою прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр назвала план Джонсона "рецептом для ще більшого республіканського хаосу й нових шатдаунів".

"Республіканці в Палаті представників мають перестати витрачати час на власні політичні розбіжності, виконувати свою роботу й працювати у двопартійному режимі, щоб запобігти призупиненню роботи", - заявила Жан-П'єр.

Наприкінці вересня Конгрес ухвалив резолюцію щодо тимчасового бюджету, яка дала змогу уникнути припинення фінансування федеральних органів влади. Відповідний законопроєкт передбачав фінансування роботи уряду на 45 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Найбільшу активність російські війська зберігають на покровському напрямку - зафіксовано 32 спроби штурмових дій

Верещук: Ініціювавши Саміт миру, Україна свою домашню роботу зробила, тепер слово за світовою спільнотою

Магістральний водогін "Запоріжжя-Томаківка-Марганець" запущено в роботу

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 19:00

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Полтавському району зросла до 12, серед них двоє дітей - ОВА

Україна проведе консультації щодо реструктуризації євробондів з їхніми власниками за межами спецкомітету - Мінфін

НАУ реорганізують із ДУ в державне некомерційне підприємство

Сили оборони України за півтора місяця вразили в Криму близько 15 систем ППО ворога - Стратком ЗСУ

У Полтавському районі після обстрілу знеструмлені 55 тис. абонентів - обладміністрація

Третина українців підтримує новий закон про мобілізацію, половина не підтримує - соцопитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА