15:12 15.11.2023

Україна ратифікувала Угоду щодо участі в Механізмі цивільного захисту ЄС

2 хв читати
Україна ратифікувала Угоду щодо участі в Механізмі цивільного захисту ЄС

Після ратифікації Верховною Радою Угоди про участь України в Механізмі цивільного захисту Європейського Союзу Україна стала повноправним учасником механізму і тепер має такі самі права та обов'язки, що й інші країни ЄС, повідомляє представництво ЄС в Україні.

"У рамках угоди Україна може співпрацювати з ЄС у сфері цивільного захисту та управління ризиками стихійних лих, що дозволяє покращити координацію та реагування під час надзвичайних ситуацій. Очікується, що угода сприятиме мобілізації допомоги Україні в рамках Механізму цивільного захисту ЄС", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що як повноцінна країна-учасник Україна тепер може пропонувати допомогу через механізм постраждалому населенню в різних кризах й отримувати співфінансування ЄС на транспортні та операційні витрати. Україна також може отримувати інші інструменти завдяки більш структурованій співпраці в запобіганні катастрофам і готовності до них, наприклад через навчання і тренінги в межах Механізму цивільного захисту ЄС.

"Я щиро вітаю ратифікацію Верховною Радою Угоди про участь України в Механізмі цивільного захисту ЄС. Цей механізм відіграє істотну роль у нашій підтримці України як від початку повномасштабного вторгнення, так і до нього. Повноцінна участь України є ще одним свідченням наших дедалі тісніших відносин", - заявила пані посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

Механізм цивільного захисту ЄС визнано найбільшою у світі системою координованої міжнародної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Механізм складається з країн-членів ЄС і десяти найближчих партнерів ЄС як країн-учасниць, включно з Україною, і свідчить про прихильність до колективних дій і підтримки під час кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Космічна компанія Возняка Privateer купує Orbital Insight і залучає $56,5 млн.

Міноборони Литви має намір провести зміни в структурі збройних сил

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА