17:22 15.11.2023

На Київщині тривають і триватимуть перевірки відновлення житлових будинків за програмою UNITED24

2 хв читати

Спеціальна комісія перевірила процес відновлення багатоповерхівок у Милі та Бузовій, які відновлюють коштом UNITED24, виявила відставання від графіка виконання робіт і попередила про юридичну відповідальність за порушення умов договору, повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Сьогодні провели першу комісійну перевірку об’єктів, які відбудовуємо коштом UNITED24. Спільно з правоохоронцями, технаглядом, Держпраці, представниками ПРООН перевірили відбудову трьох багатоповерхівок у Бучанському районі", - написав Кравченко у фейсбуці в середу.

За його словами, раніше до підрядників об'єкта мали зауваження "і технагляд, і ПРООН, і мешканці будинків". Як повідомив Кравченко, комісія відвідала три об'єкти: в с. Мила - будинок на 90 квартир і будинок на 22 квартири, у с. Бузова - панельний будинок на 40 квартир.

За словами очільника КОВА, на всіх об'єктах відзначено відставання від графіка виконання робіт, причина у всіх здебільшого одна - нестача робітників на майданчику. Як запевнив Кравченко після бесід із жителями та підрядними організаціями, проблеми буде усунуто.

"На всіх трьох обʼєктах попередив підрядників про юридичну відповідальність за порушення умов договору. В кожного є зобовʼязання – виконуйте їх. Добре розуміємо, що зміна підрядника затягуватиме відбудову, але заплющувати очі на незадовільну роботу не збираємося", - наголосив начальник КОВА.

Як нагадав Кравченко, в межах програми UNITED24 передбачено відновлення 18 багатоповерхівок. "Наразі роботи активно ведуться вже на 17 об’єктах. Ми перевіримо кожен із них. Наша мета – повернути людей в їхні домівки, які відбудовано в належні терміни і з належною якістю. Місяць тому ми розпочали перевірки об’єктів, які відновлюються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Уже перевірили 21 із 56 об’єктів. Замовник робіт – Київська обласна військова адміністрація. Питання на постійному контролі КОВА, правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, спостережної ради з питань відбудови при КОВА, ДТЕКу тощо", - наголосив він. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА