19:27 15.11.2023

Шмигаль: Ми пропонуємо нашим африканським партнерам працювати над пошуком якнайбільшої кількості точок дотику

1 хв читати
Шмигаль: Ми пропонуємо нашим африканським партнерам працювати над пошуком якнайбільшої кількості точок дотику

Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з африканськими журналістами, що відбулася в Києві 15 листопада.

"Сьогодні ми пропонуємо нашим африканським партнерам працювати над пошуком якомога більшої кількості точок дотику. Ми відчуваємо готовність країн Африки більш активно співпрацювати з Україною", - цитує прем'єр-міністра пресслужба уряду України.

Шмигаль, зокрема, переконаний, що Україна цікава африканським державам як потужний освітній хаб. Він також повідомив, що українські ІТ-компанії вже працюють у деяких африканських країнах. За його словами, наша держава прагне поширити співпрацю на державно-приватне партнерство.

Під час зустрічі учасники порушили актуальні важливі питання, зокрема долучення країн Африки до реалізації Формули миру президента України.

Шмигаль наголосив, що пункти Формули миру мають глобальний характер і вплив, і ключовим її елементом є продовольча безпека. Окремо сторони обговорили роботу альтернативного Чорноморського зернового коридору.

"Попри блокаду портів Чорного моря, Україна зберігає статус одного з гарантів глобальної продовольчої безпеки. Від експорту нашого продовольства залежить життя близько 400 млн людей у різних країнах світу, зокрема й на Африканському континенті", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр також нагадав, що на сьогодні діє гуманітарна ініціатива президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine. У межах цієї ініціативи Україна відправила 170 тис. тонн свого зерна в Ефіопію, Сомалі та Кенію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА