20:08 15.11.2023

Литва розширила список заборонених до перевезення через країну товарів подвійного призначення

2 хв читати
Литва розширила список заборонених до перевезення через країну товарів подвійного призначення

Литовський уряд у середу доповнив національний список товарів подвійного призначення, заборонених до перевезення суходолом через Литву, повідомляє агентство BNS.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб знизити технічні можливості Росії та Білорусі вести бойові дії на Україні. Ще в червні ми обмежили експорт товарів подвійного призначення, які експортуються в країни Центральної Азії через Литву, Білорусь і Росію і можуть бути використані в бойових діях в Україні. Бачачи необхідність посилити наші рішення, ми запроваджуємо додаткові обмеження", - сказала міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте, коментуючи рішення уряду.

В урядовій постанові уточнюється, що до списку ввійшли центри механічного оброблення, токарні, свердлильні, розточувальні, фрезерні, різьбонарізні верстати, оптичні та напівпровідникові носії інформації, літій-діоксид, марганцеві гальванічні елементи та батареї, транспортні засоби для перевезення вантажів і барометри.

У червні уряд Литви заборонив сухопутне транспортування через країну 57 товарів подвійного призначення, переважно продукції з мікроелектронікою та напівпровідниками.

Раніше повідомлялося, що деякі типи верстатів і деталей до них можуть бути заборонені до експорту в Росію з ЄС у рамках підготовлюваного чергового пакета санкцій Євросоюзу. За даними Bloomberg, йдеться про "верстати й деталі до них, які можуть бути використані для виробництва зброї". Крім того, за даними Bloomberg, Брюссель розглядає можливість обмежень на такі товари, як літієві батареї, термостати, деякі хімікати, двигуни для безпілотників.

Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) 17 листопада планує обговорити пропозиції щодо нового пакета обмежувальних заходів щодо Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА