21:01 15.11.2023

Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки за висловлювання щодо військових

2 хв читати
Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки за висловлювання щодо військових

Колишню народну депутатку України 7-го скликання з партії ВО "Свобода" Ірину Фаріон у середу звільнили з посади викладача університету Львівська політехніка за її висловлювання щодо українських військовослужбовців, повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

"Львівська політехніка звільнила Фаріон. Відповідний наказ уже підписано ректором... Позиція міністерства незмінна - людям, які не поділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти", - написав він у фейсбуці.

Лісовий висловив сподівання, що СБУ в рамках відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловлюванням і діям уже колишньої викладачки Львівської політехніки.

За його словами, Україна "продовжує позбуватися тіней радянського минулого і в системі освіти зокрема".

"Саме зі студентів почалася Революція Гідності в Україні, яка остаточно закріпила нас на євроінтеграційному шляху. Починаючи з 2014 року, тисячі студентів змінили аудиторії на окопи та пішли захищати свою державу, свої сім'ї та свої цінності. Цей період в історії України став точкою неповернення і запустив активний процес дерадянізації, час якої давно вже настав", - пише очільник Міносвіти.

"Дякую кожному і кожній за небайдужість, уміння відстоювати і захищати свої цінності. Це фантастична риса українців - студентів і молоді", - наголосив він.

Як повідомлялося, Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження і вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України у зв'язку з розкриттям освітянкою і громадською діячкою, народною депутаткою VII скликання Іриною Фаріон особистих даних студента з окупованого Криму, який написав їй, через що той зазнав переслідувань із боку російських окупантів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА