21:10 15.11.2023

Зеленський і Трюдо обговорили подальшу співпрацю з акцентом на посиленні української системи ППО

1 хв читати
Зеленський і Трюдо обговорили подальшу співпрацю з акцентом на посиленні української системи ППО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомила пресслужба глави Української держави.

Зеленський подякував Трюдо за вагому оборонну та фінансову підтримку з боку Канади. Він зазначив, що ухвалення багаторічної програми допомоги є дуже важливим сигналом для світу щодо неослабної підтримки України до її перемоги.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою, подальшу оборонну співпрацю з акцентом на посилення української системи ППО, зокрема збільшення спроможностей мобільних вогневих груп для боротьби з БПЛА", - зазначається в повідомленні.

Президент України подякував за новий санкційний пакет і високо оцінив канадську ініціативу зі створення міжнародної коаліції з повернення українських дітей, запропоновану на зустрічі радників на Мальті. Зеленський і Трюдо скоординували наступні кроки з розвитку цієї ініціативи на найвищому рівні.

"Президент України подякував за рішення Канади надати фінансову підтримку для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. Було обговорено практичну реалізацію цього рішення", - повідомила пресслужба.

Сторони також обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА