22:14 15.11.2023

Апеляційна палата ВАКС скасувала вирок нардепа Герасимова за недекларування майна в Іспанії

1 хв читати
Апеляційна палата ВАКС скасувала вирок нардепа Герасимова за недекларування майна в Іспанії

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала обвинувальний вирок співголові фракції "Європейська Солідарність" Артуру Герасимову за недекларування майна в Іспанії, повідомила пресслужба політсили.

"Вирок Вищого антикорупційного суду від 17 серпня 2023 року, яким Герасимова Артура Володимировича визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.336-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 107); призначеного покарання з п.1 ч.1 ст.49, ч5 ст.74 КК України - скасувати", - ідеться в рішенні суду.

Як повідомлялося, колегія суддів ВАКС на засіданні 17 серпня визнала Герасимова винним у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Нардепу було призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 3000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік, однак у зв'язку із закінченням строків давності його було звільнено від відбування покарання.

Згідно з матеріалами справи, нардеп не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомостей про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення і паркомісце, розташовані в Королівстві Іспанія, загальною вартістю EUR252 тис., а також про наявність грошових активів у розмірі $1657, розміщених на рахунках в одному з українських банків.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА