07:26 16.11.2023

Україна запросила Парагвай приєднатися до реалізації Формули миру

1 хв читати
Україна запросила Парагвай приєднатися до реалізації Формули миру

Заступник керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква повідомив, що Україна запросила Парагвай приєднатися до реалізації Формули миру, повідомляє пресслужба президента.

"Саміт Україна - Латинська Америка став би новою ланкою у відносинах нашої держави з країнами регіону", - переконаний Жовква.

Під час переговорів із міністром - генеральним секретарем Офісу Президента Парагваю Леєю Ракель Хіменес Дуарте у форматі відеоконференції він поінформував її про зусилля України щодо досягнення справедливого й тривалого миру у світі на основі Формули миру. Зокрема, запросив Парагвай долучитися до її реалізації, а саме, до підготовки Глобального саміту миру.

З метою посилення присутності України в регіоні співрозмовники окремо обговорили можливість організації саміту Україна - Латинська Америка.

Також сторони обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час розмови президентів України та Парагваю, що відбулася 9 листопада поточного року. Крім того, скоординували позиції України та Парагваю напередодні майбутніх міжнародних заходів.

Жовква також подякував парагвайській стороні за гуманітарну допомогу Україні та послідовну підтримку нашої держави в рамках міжнародних організацій.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА