07:31 16.11.2023

РФ, ймовірно, намагається знайти рішення щодо імпортозаміщення західних верстатів на тлі санкцій

1 хв читати
РФ, ймовірно, намагається знайти рішення щодо імпортозаміщення західних верстатів на тлі санкцій

РФ у 2023 році активніше намагається розробити рішення щодо імпортозаміщення для закупівлі верстатів західного виробництва, імовірно, в рамках підготовки до санкцій Заходу, спрямованих на цю вразливість, йдеться у звіті Інституту вивчення (ISW) війни.

Науковці зазначають, що в травні 2023 року російський уряд схвалив "Концепцію технологічного розвитку до 2030 року", яка заохочує внутрішнє виробництво високотехнологічної продукції, зокрема, прецизійних верстатів, і зобов'язує вітчизняні підприємства виробляти щонайменше 75% високотехнологічної продукції Росії до 2030 року.

Так, російський державний оборонний конгломерат "Ростех" у серпні поточного року повідомив, що російська група "Стан", найбільший вітчизняний виробник високоточних машин, придбаний Ростехом 2019 року, є основним елементом російської програми імпортозаміщення.

Глава дочірньої компанії Ростеха RT-Capital Семен Якубов заявив 26 жовтня, що "Ростех" сподівається за допомогою групи "Стан" задовольнити "велику потребу" Росії в сучасних точних машинах за відсутності західного імпорту.

Якубов заявив, наголошують аналітики, що санкції Заходу і війна в Україні різко підвищили військовий і цивільний попит Росії на верстати вітчизняного виробництва. Він зазначив, що "Стан" не зміг виконати навіть третину загального обсягу російських замовлень на прецизійні машини 2023 року на суму приблизно 6 млрд рублів (приблизно $67,1 млн). Він додав, що попит Росії на прецизійні верстати "набагато перевищує" поточні виробничі можливості.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА