14:35 16.11.2023

Єрмак обговорив з в. о. генсека Радбезу Таїланду реалізацію української Формули миру

2 хв читати
Єрмак обговорив з в. о. генсека Радбезу Таїланду реалізацію української Формули миру

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у межах постійного діалогу з державами Глобального Півдня провів телефонну розмову з в. о. генерального секретаря Ради національної безпеки Таїланду Чатчаєм Бангчаудом.

"Окрему увагу під час розмови було приділено реалізації української Формули миру, спрямованої на відновлення міжнародного правопорядку й поваги до цілей і принципів Статуту ООН. Керівник Офісу президента подякував співрозмовнику за участь у третій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася нещодавно на Мальті. Андрій Єрмак запросив тайську сторону взяти активну участь у практичній імплементації Формули миру та долучитися до підготовки й проведення майбутнього Глобального саміту миру", - повідомляє пресслужба Офісу президента.

У контексті Формули миру співрозмовники також торкнулися питання ядерної безпеки та ролі МАГАТЕ в забезпеченні дотримання відповідних універсальних норм.

Окрім того, сторони зупинилися на темі світової продовольчої безпеки. Єрмак наголосив на готовності України й надалі виступати її гарантом і розповів про зусилля України щодо забезпечення функціонування альтернативного "зернового коридору" в Чорному морі. Він запросив Таїланд приєднатися до глобальної гуманітарної ініціативи "Зерно з України" та взяти участь у її другому міжнародному саміті 25 листопада в Києві.

Під час розмови було скоординовано подальші кроки з метою активізації двостороннього політичного діалогу між Україною і Таїландом, а також взаємодії в багатосторонніх форматах, зокрема АСЕАН.

Єрмак також висловив вдячність Таїланду за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в умовах триваючої повномасштабної агресії Росії. Серед іншого йшлося про підтримку з боку Таїланду ключових ініціатив України в межах ООН, а також гуманітарної допомоги для подолання наслідків вторгнення РФ, зокрема надання прихистку вимушено переміщеним українцям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА