15:43 16.11.2023

Понад 12 тисяч українських військових уже пройшли навчання за стандартами НАТО

1 хв читати
Понад 12 тисяч українських військових уже пройшли навчання за стандартами НАТО

У результаті співпраці в межах програми DEEP уже понад 12 тисяч українських військовослужбовців і викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації, повідомляє Міністерство оборони України.

Як повідомляється на сайті відомства, перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк у межах роботи в штаб-квартирі НАТО зустрівся з директором програми DEEP Маріушем Солісом.

"Програма DEEP є потужним інструментом, який вже понад 10 років допомагає Україні удосконалювати та підвищувати сумісність нашої освіти з альянсом. Внаслідок співпраці у межах програми вже понад 12 тисяч українських військовослужбовців та викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації", - зазначено в повідомленні.

Йдеться про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших спеціалістів – і для викладання процедур планування та прийняття рішень за стандартами НАТО (TLP, MDMP, OPP), і в частині посилення мовних можливостей. Також триває підготовка військовослужбовців на курсах командирів та інструкторів сержантського складу.

"За сприяння програми DEEP розроблено низку базових документів щодо змін у вищій військовій освіті. Зокрема дорожню карту вдосконалення мовної підготовки у Збройних Силах України, а також Концепцію трансформації системи військової освіти", - розповів генерал-лейтенант Павлюк.

Заступник міністра висловив сподівання, що програма DEEP також долучиться до реалізації розробленої цьогоріч "Візії системи "патронажу" держав-членів НАТО над військовими навчальними закладами в системі Міністерства оборони України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА