13:08 17.11.2023

Сили оборони закріпилися на лівому березі Дніпра біля Херсона - Морська піхота

2 хв читати
Сили оборони закріпилися на лівому березі Дніпра біля Херсона - Морська піхота

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на херсонському напрямку і змогли закріпитися на кількох плацдармах.

"Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах... Українські морські піхотинці здійснюють вогневі ураження на лівобережжі Херсонщини та проводять дії з метою знищення ворога", - повідомляється на сторінці Морської піхоти у фейсбуці у п'ятницю вранці.

При цьому повідомляється, що під час боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці.

"З початку проведення зазначених заходів ворог втратив: особового складу – 1216 вбитими та 2217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, зокрема БТР та БМП, дев'ять РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, чотири командні пункти, 29 складів із боєприпасами, як польових, так і стаціонарних. Крім того, зведений підрозділ РЕБ морської піхоти нейтралізував 135 FPV дронів і п'ять БПЛА оперативно-тактичного рівня", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, на цьому напрямку наразі "проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії тощо, з метою їх подальшого знищення відповідними засобами ураження. Тривають важкі бої", - йдеться в повідомленні Генштабу.

"Одна з головних цілей цієї роботи - відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів. Чим далі російська артилерія стоятиме від Херсона – тим краще", - наголошують у Генштабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Госпсуд закрив справу за позовом компанії Коломойського й Боголюбова про законність націоналізації ПриватБанку

Унаслідок ворожих обстрілів у Нікопольському районі постраждали 4 людини - голова Дніпропетровської ОВА

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА