15:45 17.11.2023

Азербайджан хоче побудувати нову архітектуру безпеки на Південному Кавказі

2 хв читати
Азербайджан хоче побудувати нову архітектуру безпеки на Південному Кавказі

Азербайджан прагне побудувати справедливу архітектуру регіональної безпеки, заявив помічник президента країни - завідувач відділу з питань зовнішньої політики адміністрації президента Хікмет Гаджієв.

"Ми хотіли б побудувати нову архітектуру безпеки в регіоні, засновану на принципах справедливості, з визнанням територіальної цілісності й суверенітету один одного та відмовою від будь-яких територіальних претензій", - заявив Гаджієв, слова якого наводить EU Today.

Він зазначив, що в Азербайджані підтримують взаємодію Єревана й Баку. "Я думаю, що нам слід прийти до укладення миру (між Азербайджаном і Вірменією - ІФ-У). Інші партнери також можуть підтримати цю угоду", - вважає Гаджієв.

Помічник президента також заявив про відсутність перешкод для підписання мирного договору між Баку та Єреваном після виведення вірменських сил з території Азербайджану.

Гаджієв наголосив, що "на порядку денному Азербайджану нині стоїть питання миру й нормалізації двосторонніх відносин з Вірменією", додавши, що в цьому разі "будь-яка взаємодія вимагає, щоб обидві сторони відіграли свою роль, і Вірменія також має продемонструвати добру волю".

"Ми вже презентували вірменській стороні п'ятий переглянутий варіант мирного договору, минуло понад два місяці, але вони досі не відповіли", - зауважив він.

Гаджієв додав, що "деякі країни - члени ЄС, як-от Франція, розпочали програму мілітаризації у Вірменії", наголосивши, що в Баку вважають цю програму шкідливою.

"Вірменії не потрібна програма мілітаризації. Вірменії потрібна мирна програма... Вважаю, що такі програми мілітаризації шкідливі", - заявив помічник азербайджанського лідера.

Він також запропонував євроінститутам "бути частиною рішення, а не проблеми".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА