15:52 17.11.2023

Заборона на алмази з РФ, що готується в ЄС, стосуватиметься і ювелірних виробів

2 хв читати
Заборона на алмази з РФ, що готується в ЄС, стосуватиметься і ювелірних виробів

Заборона на імпорт алмазів з РФ, яку ЄС має намір запровадити в рамках 12-го пакета санкцій, поширюватиметься і на ювелірні вироби, пише EU Observer із посиланням на джерела.

Видання, яке ознайомилося з пропозиціями щодо санкцій, зазначає, що Євросоюз пропонує внести до нового антиросійського санкційного пакета "заборону на імпорт несортованих алмазів, а також більшості непромислових і штучних алмазів".

Згідно з джерелами видання, "список обмежень також охоплює будь-які "ювелірні вироби", "вироби з натуральних і культивованих перлів" і вироби з золотом і сріблом, що містять діаманти". Зокрема, це поширюється на наручні годинники.

"Заборона стосується алмазів, видобутих у Росії, алмазів, які експортуються з Росії, алмазів, що перевозилися транзитом через Росію, і російських алмазів, оброблених у третіх країнах", - пише EU Observer із посиланням на внутрішній документ ЄС.

Видання нагадує, що в разі затвердження цієї пропозиції заборону на алмази з РФ планується запровадити з 1 січня 2024 року. Обмеження на алмази з РФ, які пройшли ограновування в третіх країнах, планують запровадити з 1 вересня 2024 року, оскільки спочатку треба буде ввести новий механізм із відстеження походження цих товарів.

Крім цього, до списку санкцій, за повідомленням видання, пропонується занести "сім приватних військових компаній", серед яких згадуються, наприклад, "Царські вовки".

Згідно з пропозиціями, серед фізичних осіб у нових списках - Ілля Медведєв, син заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва.

Раніше повідомлялося, що комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) у п'ятницю обговорить пропозиції щодо 12-го пакета обмежувальних заходів щодо Росії.

Слідом за узгодженням пакета на рівні Coreper офіційне рішення має ухвалити Рада ЄС, і після публікації в "Офіційному журналі" Євросоюзу воно набуде чинності. За прогнозом джерел Politico, планується завершити цю процедуру до саміту ЄС 14-15 грудня.

Раніше в середу Bloomberg повідомило з посиланням на внутрішні документи ЄС, що Євросоюз у рамках нового пакета антиросійських санкцій пропонує запровадити заборону на експорт деяких типів верстатів і деталей до них, а також такі види товарів, як літієві батареї, термостати, деякі хімікати, двигуни для безпілотників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА