18:59 17.11.2023

На бахмутському напрямку за добу противник атакував утричі більше, ніж на куп'янському, хоче взяти ініціативу у свої руки - Сухопутні війська

2 хв читати
На бахмутському напрямку за добу противник атакував утричі більше, ніж на куп'янському, хоче взяти ініціативу у свої руки - Сухопутні війська

Ворог активізувався на всій лінії оборони оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", на бахмутському напрямку за добу було відбито 19 ворожих атак, на куп'янському - 5, повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

"Щодо бахмутського напрямку, там минулої доби теж було гаряче, 19 ворожих атак відбили українські захисники в районі Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. 17 разів ворог застосовував дрони-камікадзе та здійснив 381 обстріл. На цьому напрямку противник атакував утричі більше, ніж порівняно з куп'янським, атаки відбувалися постійно. Ворог хоче взяти ініціативу у свої руки, контратакувати", - сказав Фітьо в ефірі телемарафону,

За його словами, за минулу добу ліквідовано 203 окупанта та знищено 19 одиниць ворожої техніки, включно з трьома танками.

У свою чергу на куп'янському напрямку за добу українські захисники відбили п'ять атак: у районі Синьківки, Петропавлівки та Білогорівки. Російські окупанти завдали трьох авіаударів і застосували 15 дронів-камікадзе.

"Тут противник перегруповується, від своїх намірів наступу на Куп'янськ не відмовляється. Наразі погіршується погода, використання техніки російськими окупантами трохи ускладнюється, але наміри їх ми розуміємо", - зазначив спікер.

Він також повідомив, що минулої доби на цьому напрямку 156 російських солдатів було ліквідовано та знищено 30 одиниць ворожої військової техніки, включно з одним танком і ББМ.

"На цьому напрямку стратегічних успіхів наразі противник не має", - додав Фітьо.

Речник звернув увагу на активні обстріли з боку противника по цивільних об'єктах і закликав громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА