19:15 17.11.2023

У питанні виїзду студентів за кордон треба знайти справедливе рішення - Зеленський на зустрічі зі студентами Маріупольського університету

2 хв читати
У питанні виїзду студентів за кордон треба знайти справедливе рішення - Зеленський на зустрічі зі студентами Маріупольського університету

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в питанні виїзду студентів за кордон треба знайти справедливе рішення.

Він сказав про це в День студента під час спілкування зі студентами та викладачами Маріупольського державного університету, який у квітні 2022 року відновив роботу на базі Київського національного університету будівництва і архітектури в столиці.

Як повідомляє пресслужба президента в п'ятницю, студенти запитали про спрощення процедури їх виїзду за кордон з метою навчання та стажування, щоб набути нових знань і вмінь.

"Президент у відповідь акцентував на важливості уникнення чинників, які створювали б психологічну напругу між військовими на фронті та цивільними. Тож у питанні виїзду за кордон, на його переконання, потрібно знайти справедливе рішення", - повідомила пресслужба.

"Окремі програми, за якими люди немобілізаційного віку, науковці для розвитку або здобуття знань, які потрібні Україні... Я вважаю, що міністерство має опрацювати й дати вам змогу принести ці знання в Україну", - переконаний глава держави.

Молоді люди поцікавилися, чи очікується підвищення стипендій студентам. За словами глави держави, уряд України має таке завдання, опрацьовує можливості для відповідного рішення. "Щодо стипендій – таке завдання в уряду є. Ми це обговорювали з міністерством. Ми попрацюємо над тим, щоб збільшити наступного року обсяг стипендій", - сказав Зеленський.

Президент побажав студентам і викладачам Маріупольського державного університету в майбутньому повернути створений новий простір у Києві до рідного міста.

"Можна змінити стіни, але точно не зміниш своєї природи, своєї держави. Знищити вас не змогли й не зможуть. І перемогти також нас не зможуть. Так, непросто. Але хто обіцяв, що буде просто? Але точно буде перемога, і це залишиться в історії" - сказав глава держави наприкінці зустрічі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА