19:56 17.11.2023

Профільна комісія встановила факт позбавлення волі внаслідок збройної агресії проти України щодо 4337 людей

1 хв читати

Комісія з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України встановила факт полону щодо 4337 людей.

"На сьогодні проведено вісім засідань комісії. За їхніми результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових і 763 цивільних)", - ідеться в повідомленні пресслужби Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначено, що за результатами засідань комісії відповідні дані вносять до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

"Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної допомоги. Таким чином, з початку поточного року вже виплачено 422 млн грн звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політв'язнів", - йдеться в повідомленні.

Пізніше в Мінреінтеграції зазначили, що з 4337 зазначених осіб, 1953 вже звільнені з полону (і цивільні, і військові).

"До 4337 людей, щодо яких встановлено факт полону, також входять особи, які утримувались або продовжують утримуватись рф чи окупаційною адміністрацією з 2014 року", - додали у відомстві.

Крім того, у міністерстві наголосили, що зазначена комісія не веде обліку кількості осіб, які фактично перебувають у полоні, а лише встановлює факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України за результатами розгляду заяв та наданих заявниками підтверджувальних документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА