00:03 18.11.2023

Балкер Georgia S натрапив на морську міну біля берегів України

1 хв читати
Балкер Georgia S натрапив на морську міну біля берегів України

Балкер Georgia S, що йшов із порту Південний під прапором Ліберії з вантажем пшениці, у четвер, у відкритому морі, ймовірно, натрапив на морську міну біля берегів України, повідомляє агентство Reuters.

Джерело в українському уряді повідомило Reuters у п'ятницю, що цілком імовірно, що судно зіткнулося з плавучою морською міною.

Балкер отримав легкі ушкодження. За даними постачальника послуг з відстеження суден та морської аналітики MarineTraffic, остання позиція судна у п'ятницю показує, що воно прямувало до румунського порту Констанца.

Після виходу в липні з угоди, підтриманої ООН, яка гарантувала безпечне постачання українського зерна через Чорне море, Росія неодноразово атакувала українську портову інфраструктуру, а також встановлювала морські міни.

Премії зі страхування військових ризиків зросли до 3% вартості судна після того, як минулого тижня ракета пошкодила торгове судно в українському порту Південний, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в галузі. Страховий брокер Marsh MMC.N, лондонські страховики Lloyd's та українські державні банки цього тижня запустили програму зі скорочення вартості позовів про відшкодування збитків судам та екіпажам, що перевозять зерно тимчасовим чорноморським коридором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА