13:28 18.11.2023

Київська ОВА проводить перевірки перебігу відновлення об'єктів коштом Фонду ліквідації наслідків: перевірено 23 із 56

2 хв читати

Спеціальна комісія Київської обласної військової адміністрації перевірила процес відновлення 23 об'єктів, які відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Перевірки також поширили на об'єкти, які відновлюють коштом UNITED24 - цього тижня це були 3 багатоповерхівки в Мілі та Бузовій, повідомляє пресслужба ОВА.

Комісія також ознайомилася з процесом будівництва двох протирадіаційних укриттів для навчальних закладів Бориспільського району.

"Наразі всі роботи проходять за графіком, без порушень. Ці об'єкти будують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Перевірки триватимуть і надалі. Ми вже перевірили 23 із 56 об'єктів", - розповів голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він наголосив, що основна мета - забезпечити прозорість і підзвітність усіх процесів відновлення регіону та ефективне використання коштів.

Кравченко також нагадав, що цього тижня в Київській ОВА відбулися 3 розширені наради з підрядниками з питань відновлення. Зокрема, щодо відновлення багатоповерхівок за програмою UNITED24. Активні роботи вже ведуться на 17 із 18 об'єктів. Увагу приділили відновленню приватних будинків у рамках реалізації обласної програми - роботи з відновлення тривають на 83 об'єктах. Заслухали інформацію про відновлення 56 об'єктів коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, де замовником є Київська ОВА.

Наради відбулися за участю представників правоохоронних органів, Департаменту регіонального розвитку Київської ОВА, проєктантів, технагляду, ДТЕКу та робочої групи "Прозорість та підзвітність", наглядової ради з питань відновлення, ПРООН.

Кравченко зазначив, що учасники детально обговорили кожен об'єкт, щоб вчасно реагувати на проблеми, які виникають. Йдеться про терміни відновлення, коригування проєктів, перевірку актів та якості виконаних робіт.

"Детально заслухали всі зауваження технагляду, а також розглянули скарги мешканців. Усі порушення, які зафіксували, доручили оперативно усувати. Основні з них - відставання від графіка робіт, недостатня кількість працівників на об'єктах, незадовільна якість робіт. Усіх підрядників попередив, що за порушення умов договору доведеться юридично відповідати", - сказав він.

Він наголосив, що підрядники мають виконувати всі взяті на себе зобов'язання.

"Жителі не повинні бути заручниками, чути незрозумілі пояснення. У нас єдина позиція - якісне відновлення, ефективне використання коштів і виключення будь-якої корупційної складової. Ми всі працюємо виключно для людей", - наголосив він.

Кравченко додав, що Київська ОВА продовжує підвищувати заходи безпеки в навчальних закладах області. Зокрема, цього тижня разом із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишиним відкрили протирадіаційне укриття в Новосілківському ліцеї "Ерудит". Його загальна площа - понад 1 тис. квадратних метрів. В укритті одночасно можуть перебувати близько 600 осіб. Є все для зручного розташування дітей і педагогів. Загалом упродовж 2022-2023 років у Київській області в закладах освіти відремонтували понад 900 укриттів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА