15:48 18.11.2023

Асоціація МТАУ очікує розширення блокади на ПП "Медика" з 21 листопада

2 хв читати

Кількість заблокованих пунктів пропуску для вантажних автомобілів на українсько-польському кордоні з 21 листопада може збільшитися з трьох до чотирьох: до ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" і "Рава-Руська - Гребенне" додасться ПП "Медика-Шегині", повідомляє Міжнародна транспортна асоціація України (МТАУ).

У Facebook вона розмістила копію офіційного дозволу місцевої польської влади на протест у ПП "Медика" з 21 до 26 листопада з 9:00 до 20:00 щодня.

Лідер польських перевізників, які блокують кордон, Рафал Меклер з ультраправого Національного руху анонсував розширення протесту раніше цього тижня.

"Зараз у нас є три кордони, де ми регулюємо рух і де протестуємо. Незабаром до нас приєднується четвертий кордон, тобто Медика. Здебільшого, це буде сільськогосподарський протест, це буде протест переважно ошуканих сіл, бо фермери насправді є бенефіціарами тієї самої шкідливої східної політики PiS (партія "Право і Справедливість", яка за підсумками нещодавніх виборів втратила контроль над Сеймом і навряд чи зможе сформувати уряд - ІФ-У)", - зазначив Меклер на мітингу в п'ятницю.

Раніше польські ЗМІ повідомляли, що фермери з організації Oszukana Wieś заблокують вантажний рух на польсько-українському ПП "Медика-Шегині" з 22 листопада.

Меклер стверджує, що польські перевізники також домовилися з низкою асоціацій перевізників з Угорщини, Словаччини, Чехії та Литви спільно домагатися скасування "транспортного безвізу" і для України та відновлення дозволів для українських перевізників. Він також виступив і проти "транспортного безвізу" для Молдови.

"Десятки разів на день чую, що я агент Кремля. Єдина країна, агентом якої я є, - це Польща. І справді не важливо, чи буде це Україна по той бік, чи буде це Росія, чи буде це Білорусь...", - заявив лідер польських перевізників-протестувальників, заявляючи, що виступає проти "олігархів Брюсселя та України".

Як повідомлялося, через протест польських перевізників, що розпочався 6 листопада, на ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" і "Рава-Руська - Гребенне" черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку сягають до 40 км. За озвученою Мінвідновлення інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів, а потік вантажних автомобілів через нього впав на 20-25%.

Згідно з даними в "еЧерга", на трьох заблокованих пунктах пропуску черга фур на виїзд з України наразі становить від 10 днів до місяця з числом машин від 530 до 2445, тоді як на ПП "Медика-Шегині" - 11 днів і 5 годин та 2352 машини, однак до всіх додано позначку: "Черга затримується. Стежте за оновленнями".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА