16:51 19.11.2023

Створено Штаб допомоги українським водіям, які опинилися в блокаді через страйк на польському кордоні

2 хв читати
Створено Штаб допомоги українським водіям, які опинилися в блокаді через страйк на польському кордоні

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення) спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям, повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Ключовим завданням штабу є допомога українським водіям і забезпечення їх їжею, питною водою, медикаментами та пальним. "Українські водії вже понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. У бік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, у бік Рави-Руської - на понад 10 км, у бік Краковця - на понад 16 кілометрів", - написав Кубраков у фейсбуці у неділю.

Він уточнив, що штаб працюватиме доти, доки кордон не буде розблоковано. У неділю на кордоні почала працювати ініціативна команда, яка має 11 тис. наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Крім того, міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на території України, якщо виникне необхідність.

Раніше перший віцепрезидент громадської організації "Українська транспортна спілка" Володимир Балін повідомив, що ситуація із застряглими на кордоні водіями серйозна: їм бракує води, їжі, немає санітарних умов, а деякі автомобілі не мають пального.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що влада на території Польщі поставила кілька біотуалетів, якими можуть користуватися водії, але їжею і водою їх не забезпечує. Магазини, в яких вони можуть отоваритися, розташовані далеко, до того ж, рух у напрямку одного з магазинів закрили поліцейські, які бояться сутичок між протестувальниками та українськими водіями.

Також повідомлялося, що кількість заблокованих пунктів пропуску для вантажних автомобілів на українсько-польському кордоні з 21 листопада може збільшитися з трьох до чотирьох: до ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" і "Рава-Руська - Гребенне" додасться ПП "Медика-Шегині".

Як повідомлялося, через протест польських перевізників, що розпочався 6 листопада, на ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" та "Рава-Руська - Гребенне" черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку сягають до 40 км. За озвученою Мінвідновлення інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів, а потік вантажних автомобілів через нього впав на 20-25%.

На заблокованих на українсько-польському кордоні пунктах пропуску продовжують зростати черги транспортних засобів - найскладніша ситуація на ПП "Ягодин-Дорогуськ". У суботу вона сягнула 1 місяць 1 день 22 години 5 хвилин, за даними ресурсу "еЧерга". В електронній черзі на перетин ПП з українського боку перебувало 2,521 тис. фур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА