00:25 20.11.2023

Україна поскаржилася Польщі на блокаду ще й гуманітарних та небезпечних вантажів

2 хв читати
Україна поскаржилася Польщі на блокаду ще й гуманітарних та небезпечних вантажів

Польські перевізники, які протестують, неодноразово блокували на кордоні цистерни з паливом і гуманітарку для України, інформацію про ці випадки направлено польській владі, заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у неділю ввечері.

"Очевидно, що заяви про пропуск гуманітарної допомоги та небезпечних вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом і гуманітарка стоять у чергах. Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам із Міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється із заявами про безперешкодний перетин таких вантажів", - написав він у Фейсбук.

Деркач також інформував про ситуацію на заблокованих поляками пунктах пропуску, куди команда відомства доставила допомогу українським водіям.

"Сьогодні цілий день із командою на кордоні: Краковець-Корчова і Рава-Руська - Гребенне. На першому пункті пропуску заблоковано 1200 вантажівок, на Гребенному - 500. У рамках роботи Штабу допомоги українським водіям, ініційованого нашим Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, доставили їжу, воду, медикаменти.Сьогодні це перший такий вантаж, уже організовуємо наступні, на черзі - водії, заблоковані перед "Дорогуськом". Там ситуація не менш критична - понад 1200 вантажівок у черзі", - повідомив заступник міністра.

Деркач також наголосив, що пункти пропуску, де побувала команда міністерства, заблоковані нечисленними групами протестувальників.

"На цих двох пунктах пропуску було всього не більше 15 протестувальників.Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках", - написав заступник міністра.

За його словами, під час поїздки представники відомства зафіксували, що "на в'їзд в Україну пропустили більше транспортних засобів, ніж "зазвичай". Це ж бачать водії. Тобто приїзд команди Міністерства впливає на те, скільки транспортних засобів вирішують пропускати відповідні служби та протестувальники".

"Окрема тема "єЧерга" - водії неодноразово публічно сказали, що послуга успішно працює і категорично відкинули будь-які поступки протестувальникам щодо виключення їхніх польських водіїв", - додав Деркач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА