02:36 20.11.2023

Аргентина обрала президентом лібертаріанця Хав'єра Мілея - ЗМІ

1 хв читати
Аргентина обрала президентом лібертаріанця Хав'єра Мілея - ЗМІ

У неділю, 19 листопада, Аргентина обрала новим президентом лібертаріанця Хав'єра Мілея, прихильника радикальних поглядів на виправлення глибокої економічної кризи в країні, передає Reuters.

"За офіційними результатами, Мілей набрав майже 56% проти 44% у його суперника, пероністського міністра економіки Серхіо Масси", - йдеться в повідомленні агентства.

Зазначається, що Мілей обіцяє провести шокову терапію економіки Аргентини. Він обіцяє закриття центрального банку, відмову від песо і скорочення витрат - потенційно болючі реформи, які знайшли відгук у виборців, обурених економічною кризою.

"Новому президенту Аргентини доведеться мати справу з порожньою скарбницею уряду і центрального банку, з борговою програмою Міжнародного валютного фонду на суму $44 млрд, а також з інфляцією, що наближається до 150%", - підкреслює агентство.

Крім того, пише Reuters, перемога Мілея змінить політичний ландшафт і економічну схему Аргентини, а також може вплинути на торгівлю зерном, літієм і вуглеводнями. На додачу до всього, Мілей критикує Китай і Бразилію, заявляючи, що не матиме справу з "комуністами", і виступає за зміцнення зв'язків зі США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА