13:04 20.11.2023

ВАКС заочно заарештував Ігоря Гладковського у справі "Укроборонпрому"

2 хв читати
ВАКС заочно заарештував Ігоря Гладковського у справі "Укроборонпрому"

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою близькому родичу колишнього першого заступника секретаря РНБО, підозрюваному у справі про заподіяння майже 13 млн грн збитків "Укрспецекспорту", повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн, а саме особі, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України", - ідеться в повідомленні САП у понеділок.

У повідомленні САП не зазначається ім'я фігуранта, йдеться про Ігоря Гладковського.

За інформацією прокуратури, суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, і обрав зазначеній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. "Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, антикорупційні органи повідомили про підозру генеральному директору одного з підприємств державного концерну "Укроборонпром", а також близькому родичу експершого заступника секретаря РНБО, злочинні дії яких заподіяли близько 13 млн грн збитків. Незважаючи на те, що місцезнаходження осіб не встановлено, про підозру їм повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, зазначають у САП.

У межах досудового розслідування за фактами зловживань в оборонній сфері, пов’язаних з діяльністю ДК "Укроборонпром", розслідування яких САП та НАБУ розпочали після оприлюднення журналістських розслідувань, встановлено, що колишній гендиректор ДК "Укрспецекспорт" вступив у змову із близьким родичем на той час першого заступника секретаря РНБО України з метою надання останньому неправомірної вигоди за рахунок коштів ДК "Укрспецекспорт", шляхом підписання договору про постачання обладнання.

Так, протягом серпня 2016 року - лютого 2017 року зазначені особи забезпечили підписання та виконання необхідних договорів між ДК "Укрспецекспорт" та підконтрольним близькому родичу товариством про закупівлю висотомірів для авіаційної техніки на загальну суму 14,377 млн грн. При цьому різниця між ринковою вартістю товарів і ціною договору становила 12,947 млн грн.

"Ці дії призвели до того, що ДК "Укрспецекспорт" завдано збитків у розмірі 12,947 млн грн. У свою чергу близький родич колишнього першого заступника секретаря РНБО України збагатився на цьому на понад $170 тис. - саме стільки він отримав за виконання згаданого контракту", - повідомляє САП.

У повідомленні не називали імен фігурантів. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела в правоохоронних органах, ідеться про Ігоря Гладковського та Павла Букіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА