13:52 20.11.2023

Антикорупційні органи повідомили керівництву Держспецзв'язку про підозру в заволодінні держкоштами

2 хв читати
Антикорупційні органи повідомили керівництву Держспецзв'язку про підозру в заволодінні держкоштами

Антикорупційні органи України повідомили про підозру в заволодінні понад 62 млн грн державних коштів голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку), його заступнику та іншим посадовим особам, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"За процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні державними коштами в сумі понад 62 млн грн голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку), його заступнику та іншим службовим особам. У вчиненні злочинів підозрюють членів організованої групи у складі шести осіб", - повідомляє САП у понеділок.

"У межах досудового розслідування встановлено, що службові особи Держспецзв'язку, зловживаючи службовим становищем та діючи у складі організованої групи, заволоділи бюджетними коштами в особливо великому розмірі на загальну суму понад 62 млн грн", - зазначено в повідомленні.

У САП уточнюють, що 2021 року відбулася закупівля засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних. Переможцем закупівлі визначено компанію, підконтрольну організатору злочинної організації, яка поставила програмне забезпечення ДП "Українські спеціальні системи", що належить до сфери Держспецзв'язку, за завищеною вартістю.

"За умовами договорів на поставку відповідного ПЗ та послуг державне підприємство перерахувало у 2021-2022 роках понад 285 млн грн. Проте реальна вартість ПЗ, яке компанія придбала в іноземного виробника, становила 223 млн грн", - інформують у прокуратурі.

Згідно з повідомленням, різницю цих коштів у більш як 62 млн грн учасники злочинної схеми вивели на рахунки підконтрольних компаній за кордоном з метою легалізації та розподілення між членами організованої групи.

Слідчі дії тривають. Встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА