13:56 20.11.2023

Переважній більшості українців математика стала в пригоді після школи - опитування КМІС

2 хв читати
Переважній більшості українців математика стала в пригоді після школи - опитування КМІС

Кожен дев'ятий українець (11%) заявляє, що йому не знадобилося вивчення математики після закінчення середньої школи, водночас 89% зазначили, що тією чи іншою мірою вона була потрібна, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 29 вересня до 9 жовтня.

"Три головні випадки застосування математики - при взаємодії із банками, отриманні кредиту, сплаті послуг тощо (71%), використання у повсякденному житті (70%) і вплив на мислення (68% респондентів вважають, що математика сприяла розвитку їхнього логічного мислення), різниця між цими трьома пунктами незначуща. Два інших випадки застосування математики - допомога дітям у навчанні (61%) і для подальшого навчання у виші (55%). І, нарешті, 48% опитаних безпосередньо використовують математику у своїй роботі", - ідеться в пресрелізі.

Стать, вік, регіон проживання практично не впливають на відповіді, тип проживання теж майже не впливає (у селі математика потрібна 87%, у місті - 91%). Суттєвий вплив має лише освіта (серед тих, хто має освіту, нижчу за середню або середню, математику використовували 74%, серед тих, хто має середню спеціальну освіту (технікум тощо) - таких було 87%, а серед тих, хто має вищу освіту, - 94%).

На запитання, чи варто збільшити, зменшити, чи залишити як зараз кількість годин на вивчення математики в школі, більшість (51%) висловилися за те, щоб залишити все як зараз, а 25% не змогли визначитися з відповіддю. 19% опитаних вважають, що потрібно збільшувати кількість годин на математику, і лише 6% - що потрібно зменшувати.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) серед 1010 повнолітніх респондентів з усіх підконтрольних регіонів України. Формально статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,4% для близько 50% і 1,5% для показників близько 5%, але в умовах війни до неї додається певне систематичне відхилення. Отримані результати зберігають високу репрезентативність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА